Kontakt/Contact

TZ Velenje
+386 (0)3 896 15 47
info(at)tz-velenje.si

MO Velenje

Portal Mestne občine Velenje
VSTOPI

Plan aktivnosti MO

1.    NADGRADNJA PROGRAMA MESTNE TRŽNICE VELENJE:


-    Mesečno: pripravili in organizirali bomo tekmovanja na Mestni tržnici Velenje. Ponudniki bodo lahko sodelovali v tekmovanju v kakovosti določenega izdelka. Izdelek bi izbirali glede na mesec oz. temo Mestne tržnice. Ponudnik, katerega izdelek bo izbran kot najbolj kakovosten, bo prejel Zlato priznanje.

-    Letno: na letni ravni bo MO TZ Velenje spremljal vse ponudnike na Mestni tržnici. Na zadnji tržnici v letu bomo podelili 3 različna priznanja: Naj gostoljuben, Naj ustrežljiv ponudnik in Naj prisoten ponudnik. (Nazive za priznanja bomo še olepšali).

-    Vsako drugo soboto (3x na leto), bomo na Mestni tržnici spodbujali Medgeneracijsko sodelovanje. Naša točka bi se imenovala Kako je to počela moja babica, ter posledično Kako to počne moj vnuk. Prikaz opravil ali priprave hrane na star način in na način kako to počnemo danes.  Za sodelovanju pri organizaciji in izvedbi le-tega smo se že dogovorili z Društvom podeželske mladine Vinska Gora.


2.    ALTERNATIVNA / DRUGAČNA VODENJA V VELENJU:


Brezplačni nočni sprehod po Velenju. Poznamo že dosti »Free guided tours«, -  brezplačna vodenja, ki jih izvajajo v večini glavnih mest v Evropi, prav tako tudi v Ljubljani. Turistom, ki se bodo udeležili vodenja (večinoma bodo to verjetno mladi) bomo pokazali Velenje v drugačni luči. Pokazali jim bomo zanimive točke, ki jih turistom drugače ne pokažemo, skrite kotičke v mestu, prostori kjer se mladi radi družimo, našo bogato mladinsko infrastrukturo, itd.
Za začetek tega projekta mislimo, da so dobra priložnost za večjo prepoznavnost mladinski festivali, ki se dogajajo predvsem čez poletje (npr. DMK, Kunigunda, itd.) Vodenja bi ponujali v sodelovanju s temi festivali.


3.    VELENJE – MESTO CVETJA:


Organizatorjem bomo pomagali pri organizaciji in izvedbi projekta. MO TZ Velenje bo skušal k projektu privabiti čim več velenjskih OŠ, s pomočjo organizacije tekmovanja v zasaditvi rastlin v odpadno obutev. K projektu bomo pripomogli tudi kot komisija pri ocenjevanju končnih izdelkov.

Po svojih najboljših močeh, bomo sodelovali in pomagali tudi pri organizaciji in izvedbi prireditev, ki jih organizira Turistična zveza Velenje in Mladinski svet Velenje.


Pripravila:
Klavdija Videmšek
predsednica MO TZ Velenje